23 maart 2020 schreef ik in mijn persoonlijk dossier, een aantal dagen na de start van de lockdown. Mijn kinderen beslisten al dat we iedere dag verse cake en broodjes gingen bakken, we gingen ons wagen aan ingewikkelde taarten en versiersels. Ik zag me al helemaal uit de quarantaine ‘rollen’ als we weer naar buiten zouden mogen, waarschijnlijk maanden later.

Nu heb ik al zeker 101 diëten achter de rug, meestal wel succesvol maar daarna at ik die verloren kilo’s er weer vrolijk aan. Ik slaagde erin om heel wat af te vallen voor mijn huwelijk vorig jaar maar ik paste nu al niet meer in mijn trouwjurk, slik. Ik heb ook geen hekel aan extra kilo’s, ik vind weelderige vormen best mooi, denk oa aan Marilyn Monroe en nog zoveel mooie dames. Ben ondertussen ook bijna 46 en zit behoorlijk goed in mijn vel, dus met wat extra gewicht kan je er nog steeds njammie uitzien.

Maar, ja er is een maar…

Ik schreef me vorig jaar in voor een aantal lessen ladies boks, heel tof om te doen, heerlijk eigenlijk! Alleen zat dat buikje nu toch wel wat in de weg en het touwtje springen zorgde ervoor dat ik na 10min al bijna knock-out out ging. Misschien toch weer tijd om er wat aan te doen.

Maar wat?

 

Een passie voor gezonde voeding

Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd en gepassioneerd geweest door gezonde voeding. Toen ik ergens vooraan in de 20 was trok ik met rugzak en de Lonely Planet van de ene yoga retraite naar de andere meditatieles in India. Van een ayurveda massagecursus naar een shiatsu opleiding.

Mijn voeding ging van vegetarisch, naar veganistisch tot macrobiotisch. En mijn gewicht, dat ging op en af. Want ja van biologische koekjes kom je ook aan, hoeveel miso soep ik ook at. Toen ik 40 werd ging ik weer eens afvallen, de laatste keer! Maar nee helaas ook die kilo’s kwamen er weer aan.

Een jaar voor mijn huwelijk, weer hetzelfde verhaal. Ik sjoemelde ook, want 2 dagen voor ik me moest laten wegen at ik bijna niets meer, de dagen na de weging at ik weleens een koekje, en ach ja een frietje kan er ook wel bij en dan paniek want dan was het weer bijna tijd om op de weegschaal te gaan staan en draaide ik de kraan dicht. Ik hield mezelf dus voor de gek.

Afvallen ging steeds moeilijker en dat was echt een hele opgave geworden. Ik wist eigenlijk ook niet meer hoe ik er nog eens aan moest beginnen.

RainPharma dieetboxen

Mijn kennismaking met RainPharma

Tot ik het RainPharma dieet tegen kwam. Mijn partner was al een aantal keren met een proteïne dieet afgevallen en weer aangekomen dus daar geloofde ik niet in. Het RainPharma dieet zou anders zijn. Het is Belgisch, hier ontwikkeld en ze hebben darmvriendelijke eiwitshakes en voedingssupplementen. Ze geloven niet in vervangmaaltijden, dieetkoekjes en light producten. Ze beloven je een motiverende start met behoorlijk wat gewichtsverlies, een intensieve begeleiding en je leert echt wat een goed gebalanceerd voedingspatroon is.

Mooi beloftes, maar ik was kritisch.

En ik begon eraan, dit zou mijn project worden in de lockdown periode. Ik voelde me de eerste 10 dagen wat slapjes en had wat hoofdpijn, blijkbaar was mijn lichaam flink aan het ontgiften. Vanaf dag 1 heb ik geen koekje, cake, taartje….. meer aangeraakt. Geen koffielepeltje uit de ‘chocopot’, geen café latte meer met veel romig melkschuim, geen hapje van de spaghetti van de borden van mijn kinderen. Die kinderen die lustig doorbakten, slagroomtaarten maakten zodat iedere dag het huis hier heerlijk rook naar verse koekjes.

En het gekke was dat ik geen behoefte had om te snoepen en geen honger had. Wat bij ieder ander dieet wel altijd het geval was. Ik ben ondertussen helemaal verzot op de shakes , ik mix ze in de blender met ijskoud water en ijsblokjes, zo drink ik ze het liefste. De café latte, milk en cookies en de milk chocolate zijn mijn favorieten. Maar eigenlijk vind ik de vanille of de frissere fruitschaal smoothies ook heerlijk. Ik eet heel gevarieerd nu met massa’s groenten en ik geniet van iedere hap.

 

Mijn ervaring?

Ik voel me ook heel energiek en ondanks deze rare periode en het voor mij als zelfstandige ook niet evident is sta ik momenteel heel positief in het leven. Ik zou iedere dag wel een gat in de lucht kunnen springen, zo blij ben ik. Mijn huid ziet er ook veel gladder en beter uit, ik heb minder slaap nodig  en ik ben gewoon happy.

Ik ben ook weer gaan snuffelen in mijn oude schoolboeken en heb mijn voedingsleer weer bekeken. In mijn shiatsu opleiding heb ik een heel uitgebreide studie gehad daarover, maar dat was een beetje op de achtergrond geraakt.  Ik heb me opnieuw verdiept in  deze voedingsleer. Ook in de ayurveda kwamen deze gezonde voedingswijzen  weer terug. Eigenlijk wist ik het allemaal al wel en had ik de kennis en tools wel maar moest het toch weer in de juiste vorm gegoten worden.

Ondertussen zijn we 7 weken verder en ben ik 13kg lichter en dat ging als een fluitje van een cent.

 

Voor en na rainpharma dieet

 

Samen gaan we ervoor

Ik volgde ook een intensieve online training bij RainPharma over het dieet en ben nu zelf klaar om jullie mee te begeleiden op jullie weg naar een gezond, energiek en sterk lichaam. Nee, die kennis vergaren ging niet in 1 training maar is een heel proces geweest en de basis is gelegd in mijn 3-jarige shiatsu opleiding waar voeding een heel belangrijke pijler was. Gezonde voeding is je basis.

Wil jij eindelijk ook eens zonder frustraties de zomer ingaan en je gewoon lekker in je vel voelen? Contacteer me dan gerust: info@essentialbycin.be

Samen gaan we ervoor!

 

Meer informatie vind je ook op deze pagina: https://essentialbycin.be/het-rainpharma-dieet/

 

Liefs

Cindy